Bescherm uw privé-vermogen als bestuurder !

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

Bestuurdersaansprakelijkheid staat momenteel meer dan ooit in de belangstelling. Vooral zaken rond een aantal beursgenoteerde bedrijven (zoals Ceteco, KPN , Ahold, Fortis) hebben de pers gehaald.


Ook bij kleinere organisaties

Niet alleen bestuurders van grote beursgenoteerde ondernemingen worden aangesproken. Ook binnen het MKB en non-profit, verenigingen en stichtingen, komen claims steeds meer voor. Vaak worden dergelijke aanspraken buiten de publiciteit gehouden en worden zaken geschikt.


Veel mensen zijn in hun vrije tijd actief in het bestuur van een vereniging of stichting. Wist u dat u als bestuurder of toezichthouder van een vereniging of stichting persoonlijk aansprakelijk gesteld kunt worden! Ook voor deze groepen hebben wij een Basis verzekering.

Grote financiŽle schade

Een aansprakelijkheidsclaim kan al snel flink in de papieren lopen. Maar ook als een claim door de rechter wordt afgewezen, brengt dit hoge juridische kosten met zich mee. Veel organisaties hebben hun bestuurders hier niet tegen verzekerd. De onverzekerde bestuurder draait persoonlijk op voor eventuele schadeclaims en/of hoge advocaatkosten. Dit gaat ten koste van zijn of haar privé-vermogen. Ook is niet van belang of een bestuurder voor zijn functie al dan niet wordt betaald. De bestuurders aansprakelijkheids verzekering biedt u de oplossing.


Inlooprisico is meeverzekerd

Met de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering hebt u de oplossing uw privé-vermogen, en die van uw medebestuurders te beschermen tegen fouten of vermeende fouten die u als bestuurder(s) kunt maken. Het is ook een uitstekend argument bij het aantrekken van nieuwe bestuursleden of toezichthouders. De bestuurders aansprakelijkheidsverzekering kent namelijk een inlooprisico. Nieuwe bestuursleden of toezichthouders vallen direct onder de verzekering.


De "gewone" bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) verzekert de organisatie en hen voor wie zij verantwoordelijk is tegen de financiële gevolgen van materiële schade en letsel toegebracht aan derden. De bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering verzekert de bestuursleden tegen de gevolgen van financiële schade toegebracht aan derden als gevolg van door (een van) de bestuursleden gemaakte fouten.

Vanaf 225 Euro per jaar voor het volledige bestuur

Wij bieden u voor de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering een viertal mogelijkheden aan zoals op deze site is aangegeven. Afhankelijk van de organisatie een passende dekking. Vanaf 225 Euro per jaar is het volledige bestuur verzekerd.

Bestuurdersaansprakelijkheid is een reëel risico. U kunt als bestuurder persoonlijk aansprakelijk worden gesteld, ten koste van uw privé-vermogen. Ook als de claim niet wordt toegewezen, brengt dat toch de nodige verweerkosten met zich mee. Het afsluiten van een bestuurdersaansprakelijkheid verzekering is dus een belangrijke overweging.


(C) 2010 - Alle rechten voorbehouden

Deze pagina afdrukken